Reedel, 18. detsembril kogunenud Eesti Keskerakonna juhatus kinnitas muude küsimuste hulgas erakonna uue programmi koostamise töörühma juhiks erakonna aseesimehe Jaanus Karilaidi, vahendas Keskerakond.

"Keskerakonna programm on juba kehtinud kümme aastat, niisiis on igati asjakohane asuda seda täiendama ja värskendama," ütles Karilaid. "Oleme oma programmi ja ideedega seisnud tugeva keskklassi tekke eest ning seda põhimõtet peame järgima ka edaspidi. Veelgi enam, me peame oma programmi kaasama julgeid ja värskeid ideid, mis viiksid Eestit uuesti edasi, ja tooksid meie riigi stagnatsioonist välja," lisas Karilaid.

Karilaid rõhutas, et Keskerakonna uue programmi koostamisse kaasatakse võimalikult palju erakonna liikmeid, aga ka eksperte väljaspoolt erakonda. "Paneme programmi kirjutamiseks kokku tugeva meeskonna ning olen edasise osas väga optimistlik. Meid ootab mahukas töö, mistõttu on vajalik aegsasti tegutsema asuda, et saavutada soovitud tulemus."

Keskerakonna XV kongressil võeti vastu otsus, mille kohaselt tuleb alustada uue erakonna programmi väljatöötamist ning esitada see kinnitamiseks järgmisele korralisele Keskerakonna kongressile.