Rahvusringhäälingu nõukogu liikme kuutasu on kaks kuupalga alammäära, mistõttu teenis Karel Rüütli 8. juunist 7. juulini nõukogu liikmena kokku 8634 krooni, samal ajal kordagi nõukogu töös osalemata. Selles ajavahemikus käis nõukogu koos vaid korra, järgmine koosolek on planeeritud augustisse.

Nõukogu esimehe Andres Jõesaare sõnul otsustasid aasta alguses kõik nõukogu liikmed loobuda juulikuu tasust. Karel Rüütli seda aga teha ei saanud, kuna ta ei osalenud kordagi nõukogu töös. Täiesti kindlasti oli Rüütli aga teadlik, et ta on määratud ringhäälingu nõukokku, kuna ilma tema nõusolekuta seda teha ei saa, selgitas Jõesaar Delfile.

Ka Villu Reiljan ei osalenud viimasel ajal nõukogu töös eriti tihti. “Viimasel ajal natuke vähem, aga muidu ikka käis,” sõnas Jõesaar.

Pärast Rahvaliidu fraktsiooni tegevuse lõpetamist on rahvusringhäälingul nüüd üheksa liiget. Nõukokku kuuluvad riigikogu fraktsioonide esindajad — Marika Tuus, Igor Gräzin, Maret Merisaar, Andres Herkel ja Peeter Kreitzberg ning neli asjatundjat — Andres Jõesaarele Ela Tomson, Hagi Šein ja Rain Tamm.