Sõltumatu raadiojaama Ehho Moskvõ teatel astuvad Harju maakohtus hagejatena üles Tallinnas hukkunud punaarmeelase tütred, kes on ka varem Eesti võime kohtusse kaevanud.

Uue protsessi alustamise põhjuseks on kaitseministeeriumi tellimusel ajaloolase Peeter Kaasik koostatud uurimus. Uurimuse kohaselt oli kapten Sõssojev tavaline marodöör, kes hukati Tallinna komandandi käsul.

Punaarmeelase tütreid esindav advokaat Mihhail Joffe arvab, et vastutust oma väidete eest peab kandma kaitseministeerium ja kaitseväe juhtkond, kes on selle uurimuse tellinud.

Varem arvati, et Sõssojev on maetud Tõnismäel asuvasse vennashauda, sest tema nimi oli kirjas haua juures asuval mälestustahvlil, kuid kadusid sealt hiljem. 2007. aasta mais-juunis toimunud ümbermatmiste käigus selgus, et kapten Sõssojevi säilmeid hauas pole.

Kaitseministeeriumis arvatakse, et Sõssojevi nimi sattus vennashauda maetute nimekirja sõjajärgse segaduse tagajärjel. Siiski on langenud ohvitseri auks Tallinna Sõjaväekalmistule püstitatud eraldi mälestustahvel.