Vastavalt kohtuotsusele teatab kapo, et on 2012. aasta aastaraamatus avaldanud Yana Toomi kohta õigusvastaselt alljärgneva väite: "Yana Toom on koostöös Inimõiguste teabekeskusega survestanud Tallinna koole esitama linnavolikogule taotlusi". "Tegemist on ebakohase väärtushinnanguga, mille avaldamine Kaitsepolitsei poolt oli õigusvastane," seisab kapo pressiteates.

Vastavalt kohtuotsusele on kaitsepolitseiamet kohustatud kustutama või katma kinni Kaitsepolitseiameti 2011. aasta aastaraamatus sisalduvad laused: „Üleminekuvastase tegevuse võttis 2011. a. Riigikogu valimiste eel enda peale Tallinna abilinnapea haridus- ja kultuuriküsimustes Yana Toom. Koostöös Venemaa kaasmaalaspoliitikas osaleva Inimõiguste Teabekeskusega survestati Tallinna vene koole esitama linnavolikogule taotlusi jätkamaks vene õppekeelega ka pärast 2011.a 1. septembrit, mil venekeelsed gümnaasiumid pidid õpetama 60% õppeainetest eesti keeles.“

Ringkonnakohus jättis rahuldamata Yana Toomi kaebuse kaitsepolitseiameti kohustamiseks kõrvaldama aastaraamatu eksemplarid raamatukogudest ja mittevaralise kahju hüvitamiseks rahas.

Ringkonnakohus leidis, et kapol piisab andmete töötlemiseks sellest, et olemas on põhjendatud kahtlus ohust põhiseaduslikule korrale ja riigi terviklikkusele. Kohus kinnitas, et kapol oli õigus Yana Toomi isikuandmete kogumiseks – endise abilinnapea aktiivne tegevus riikliku hariduspoliitika vastu töötamisel vajas vähemalt lähemat uurimist. Kohus leidis, et kapol oli õigus Yana Toomi isikuandmeid koguda, kuid ilma Yana Toomi nõusolekuta sellest aastaraamatus kirjutada oli õigusvastane.

Kohtuotsus ei kohusta kaitsepolitseiametit oma järeldusi muutma, kuid piirab nende jagamist avalikkusega. Kaitsepolitseiamet täidab kohtuotsusega pandud kohustused.