Riigireetmise kriminaalasjas mõisteti süüdi Hermann Simm ning kõik viited võimalikele kaasosalistele nii kaitseministeeriumis kui teistes riigiasutustes on põhjendamatud ja alusetud, kommenteeris kapo komissar Andres Kahar meedias esitatud vastavasisulisi väiteid.

Kriminaalasja uurimise käigus ei ilmnenud ühtegi otsest ega kaudset tõendit, mis andnuks alust arvata, et Herman Simmil oleks olnud tema kuritöös kaasosalisi nii tema kolleegide kui teiste riigiasutuste töötajate seas, teatas Kahar.

Tema teatel ei värvanud Herman Simm ega üritanud värvata mitte ühtki riigiametnikku ega kedagi teist. Samuti ei püüdnud Simm kallutada riigireetmisele ühtegi Eesti elanikku.

Kriminaalasja eeluurimisel tuvastati küll, et Herman Simm edastas Venemaa välisluurele taustainformatsiooni mitmete Eesti kodanike ja riigiametnike kohta, kuid selle informatsiooni alusel ei värvatud ega ka üritatud värvata ühtki isikut. "Rõhutame – kõik sellesisulised väited on ilma igasuguse aluseta ning spekulatiivse iseloomuga."

Levitatavad spekulatsioonid mõne Eesti riigiametniku võimalikust seosest Vene eriteenistustega on pahatahtlikud ja ohtlikud, märkis kapo komissar.