"Oleme teadlikud sellise salvestise levimisest," ütles kapo pressiesindaja Harrys Puusepp Delfile.

"Kaitsepolitsei on varasematel aastatel avalikkust teavitanud ohust, et tsiviilkäibes kasutatavad sidelahendused ei ole turvalised ning neid võivad pealt kuulata ebasõbralikud eriteenistused," lisas Puusepp.

Venemaa propagandakanalisse RT on ilmunud välisminister Urmas Paeti ja ELi välisteenistuse juhi Catherine Ashtoni pealtkuulatud kõne, kus nad arutavad sündmuseid Ukrainas. Pealtkuulatud vestlus toimus 26. veebruaril, päev varem oli Paet käinud Kiievis ja Ashton tahtis talt teada, mida ta seal nägi.

Paet viitas seal opositsiooni aktivist Olgale, kes ütles, et kõik asitõendid näitavad, et mõlemalt poolt tapetud inimesed, nii politseinikud kui protestijad, olid tapnud samad snaiperid.

Paet käis Kiievis 25. veebruaril, mõned päevad pärast Ukraina president Viktor Janukovõtši kukutamist. "Teiseks oli üsna murettekitav, mida rääkis seesama Olga, et kõik asitõendid näitavad, et mõlemalt poolt snaiperite tapetud inimesed, nii politseinikud kui inimesed tänavalt, et need olid samad snaiperid, kes tapsid inimesi mõlemalt poolt," rääkis Paet.

"Ta näitas meile fotosid, ta ütles, et ta on arst ja võib öelda, et on sama käekiri, sama tüüpi kuulid, ta ütles, et on väga häiriv, et nüüd uus koalitsioon ei taha uurida, mis täpselt juhtus. On tugevam ja tugevam arusaamine, et snaiperite taga polnud Janukovitš, vaid keegi uuesti koalitsioonist," rääkis Paet lindistuses.

Paet oli Ashtoniga rääkides selliste kuulujuttude leviku pärast väga mures. "Murettekitav on, et kui see hakkab väga jõuliselt omaenda elu elama, siis diskrediteerib see päris algusest uut koalitsiooni," lausus Paet. Nii tema kui Ashton leidsid, et toimunut tuleb uurida. Ashton lausus, et protesteerijad peavad laskma Ülemraadal oma tööd teha.