Kaitsepolitseinik Eston Kohver tegi oma tööd julgeoleku tagamisel Eesti Vabariigi territooriumi, Venemaa piiri vahetus läheduses. Läheduses on Vene piiripost nr 121.

Kapo on kinnitanud, et kaitsepolitseinik Eston Kohver oli tõepoolest Eesti Vabariigi territooriumil ning viidi jõuga Venemaale. Seda tõestab piiririkkumise ühisvaatluse akt, mille allkirjastasid Eesti ja Vene Föderatsiooni piiriesindaja abid. Ühisvaatluse käigus kinnitasid mõlemad osapooled fakti, et toimunud on piiririkkumine Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale ning et Eesti kodanik jäi selle käigus kadunuks. Politsei- ja piirivalveamet on avalikkusele meedia vahendusel jaganud nii akti kui akti juurde kuuluvat vaatlust fikseerinud videomaterjali. Akt on kahes keeles ja aktis on kirjas, et eesti ja vene keeles on akt sisuliselt tähenduselt identne ja omab võrdset jõudu.

"Lisaks on kapo kinnitanud, et Eston Kohveriga oli kaasas julgestus, nii et teame kindlalt, et ta viidi jõuga kaasa Eesti Vabariigi territooriumilt ja oleme seda teadmist ka avalikkusega jaganud. Oleme ka selgitanud, et Eston Kohveril olid selged juhised, et ta oma töös ei tohi Eesti Vabariigi territooriumilt üle piiri Venemaale minna," selgitas Delfile kapo pressiesindaja Harrys Puusepp.