"Nii katsete arvu kui ka kasutatavate võtete poolest. Vastuluuretööga oleme näidanud, et meil on nende vastu rohtu," kirjutab Aeg.

Kapo juht osutab, et riigi huve ja julgeolekut saab sihipäraselt kahjustada ka ilma salakuulamise või riigireetmiseta, hoopis rafineeritumate meetoditega ning selgitab, et tänavuses aastaraamatus on juttu sellisest mõistest nagu „pehme jõud”.

"Kasutan siin meelega jutumärke, sest pehme jõud oma tavapärases kõige üldisemas tähenduses on sümpaatia võitmine pehmete väärtuste kaudu ega justkui peakski julgeolekuasutuste huviorbiiti kuuluma. Kaitsepolitsei ei saa aga probleemist mööda vaadata, kui ilustatud sõnade tagant paistavad teistsugused teod ja varjatud eesmärgid. Kui mõni välisriik või seda teeniv huvirühm tegutseb süstemaatiliselt selle nimel, et enda huvides mõjutada meie riigisisest elu ja otsuseid, siis pole tegemist enam pehme jõu, vaid mõjutustegevusega, nagu seda valdavalt defineeritakse," kirjutab Aeg.

2012. aastat kokkuvõtvas aastaraamatus lubab kapo juht anda kõigile partneritele ja laiemale avalikkusele aru oma töövaldkondadest, tähelepanekutest ja järeldustest, mida asutus peab oluliseks Eesti Vabariigi julgeoleku tagamisel. Selles raamatus on Aegi sõnul rõõmustavat, hoiatavat ja kurvastavatki, aga ennekõike soovitakse sellega tähelepanu juhtida sellele, et kõik raamatus väljatoodu paneks mõtlema ja avaks uusi arutelusid.

Kaitsepolitsei esitleb oma uut aastaraamatut täna kell 10.