"Terroritegude tõkestamisel on eelhoiatus ja luurevõimekus kriitilise tähtsusega, paljud terrorikuriteod on tänud julgeolekuasutuste tõhusale tööle ka ära hoitud, kahjuks Brüsseli lennujaama ja metroojaamas toimunud plahvatuste puhul see ei toiminud" ütles Aeg Delfile.

Aeg leiab ka, et patrullid tänavatel lisavad turvatunnet, kuid info kogumise ja kasutamise võime on terrorismiga võitlemisel kõige olulisem.

"Terroriorganisatsioonide võimekus operatsioone planeerida ja ellu viia kasvab pidevalt ja muutub organiseeritumaks, julgeolekuasutustele seab see pidevalt uusi väljakutseid.

Eesti eelhoiatuse ja luurega tegelevate organisatsioonide omavaheline koostöö ning infovahetus välispartneritega toimib tõhusalt, meie julgeolekuasutused on ennast näidanud igati positiivselt. Samas arvestades asjaoluga, et Brüsselis on viimastel päevadel ja nädalatel terroristide tabamiseks ohutase viidud kõrgele tasemele, ei suutnud see ikkagi ennetada tänaseid sündmusi. Seetõttu ei saa kunagi ega kusagil olla lõpuni kindel saja protsendilises ennetusvõimes."