"Usun, et partnerid julgeoleku valdkonnas mõistavad olukorda ja suudavad tegelikkust Venemaa eriteenistuste inforünnakust lahus hoida," vastas kaitsepolitseiameti pressiesindaja Harrys Puusepp Delfi küsimusele, kuidas on Vene meedias avalikuks tehtud Uno Puusepa juhtumile reageerinud Eesti partnerid.

Siseminister Hanno Pevkuri on öelnud, et Venemaa soovib eriagent Uno Puusepa avalikuks tegemisega alavääristada Eesti riiki ja Eesti riigi eriteenistusi meie partnerite silmis.

Juhtumi avalikustamine on ministri sõnul Venemaa enda huvides. Puusepa näol oli tegemist isikuga, kes töötas Venemaa heaks. "See annabki kinnitust, et see on Venemaa operatsioon, sest ei ole ühtegi loogilist seletust, miks peaks inimene ise soovima end paljastada," kõneles Pevkur.

Minister ütles, et temalt ei ole Eesti partnerriigid Puusepa juhtumi kohta lisainfot küsinud. "Minuga ei ole eriteenistused rääkinud," ütles ta. "Tavaliselt seda poliitilisel tasandil ei tehtagi, aga kui keegi küsib, siis oma kolleegidele olen valmis selgitusi jagama."

Kapo pressiesindaja Harrys Puusepp täpsustas, et julgeolekuasutuste julgeolekualast välissuhtlust partnerteenistustega julgeoleku tagamiseks avalikult ei lahata.