Kõik kinnipeetud on meessoost, sündinud ajavahemikul 1964 -– 1980. Enamik neist on kuritegeliku taustaga ja– varem karistatud narko-, isiku- ja varavastaste kuritegude eest, seisab kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuri ühises pressiteates.

Ametlikku õigusabipalvet ega muud kinnitavat teavet toimunu kohta Venemaalt Eestile seni laekunud ei ole.

Samas võib täna rahvusvahelises meedias avaldatud video- ja fotomaterjali põhjal siiski väita, et neil näidatud kahtlusalused sarnanevad isikutele, kelle võimaliku seotuse kohta toimunuga on kaitsepolitseiametile varem teavet laekunud.

Riigiprokuratuur ja kaitsepolitseiamet väljendavad lootust, et lähiajal laekub Vene Föderatsioonilt ka ametlik teave kinnipeetud Eesti elanike kohta.

Seni jätkavad Eesti õiguskaitseasutused nii rahvusvahelist koostööd kui ka siseriiklike menetlustoimingute läbiviimist toimunu asjaolude väljaselgitamiseks.

Tuvastamaks Eestist pärit isikute seotust kaubalaeva Arctic Sea väidetava kaaperdamisega alustati üleeile kriminaalasi karistusseadustiku § 110 tunnustel. Kriminaalmenetluse läbiviimise eesmärgiks on aidata igakülgselt kaasa antud raske rahvusvahelise kuriteo asjaolude väljaselgitamisele.