Nõgene sõnul on Sirbi uue peatoimetaja kohusetäitja ametisse nimetamine ja aset leidnud koondamised kaks erinevat teemat, vahendab ERR uudisteportaal raadiouudiseid.

"On täiesti selge, et toimetuses läbi viidud muudatused on läbi viidud inetult ning see on teema, mida sihtasutuse Kultuurileht nõukogu peab kindlasti arutama," sõnas kantsler.

Nõgene lisas, et loomeliitudega kohtumine toimub käesoleva nädala kolmapäeval. "Nad saavad kutse kohtuda ministeeriumis kultuuriministri, sihtasutuse Kultuurileht nõukogu esimehe ja sihtasutuse juhatajaga."

Esmaspäevast alustab tööd Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana kirjanik Kaur Kender. Kender toob BNSi teatel aga endaga toimetusse kaasa kolm uut töötajat ning koondab mitu kultuurilehe praegust töötajat.

"Ühe koondamisteate esitasin ma Tarmo Tederile ja teise Doris Karevale, ütles sihtasutuse Kultuurileht esimees Toomas Väljataga neljapäeval BNS-ile. Ta kinnitas, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitjana tööd alustav Kaur Kender tuleb kultuurilehte koos oma kaastöötajatega.

Lisaks on väidetavalt koondamisteate saanud ka teadustoimetaja Marek Strandberg ja arhitektuuritoimetaja Veronika Valk.

"Kuna toimetusel on teatud piirid, siis tuli toimetuse töö seetõttu ümber korraldada. See tõigi endaga kaasa koondamised," rääkis Väljataga.

Väljataga sõnul hakkavad lisaks Kenderile Sirbis tööle Martin Luiga ja Robert Kurvits.