„NATO heidutusmeetmete elluviimine on olnud edukas ja viimastel nädalatel on liitlaste kohalolek meie regioonis märkimisväärselt kasvanud,“ ütles Marran täna hommikul kaitseministeeriumis aset leidnud kohtumisel.

„Täna saabuvad Ämarisse Balti riikide õhuturbe toetuseks Taani Kuningriigi hävitajad, üleeile saabus siia Ameerika Ühendriikide õhudessantkompanii.“

Marrani sõnul soovib Eesti NATO püsiva kohaloleku suurenemist meie piirkonnas. „Olen kindel, et allianss jätkab heidutusmeetmete rakendamisega vastavalt julgeolekuolukorrale.“

Kindral Sir Bradshaw ütles kohtumisel, et Eesti on olnud NATOs eeskujulik liitlane, kes on panustanud nähtavalt operatsioonidesse nagu ISAFi missioon Afganistanis. Ta avaldas Eestile tunnustust 2 protsendi kaitsekulutuste määra täitmise eest ja ütles, et Eesti on sellega eeskujuks paljudele NATO liikmesriikidele.

NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja asetäitja kindral Sir Adrian Bradshaw kohtus Eestis olles ka kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrase ja kaitseväe peastaabi ülema mereväekapteni Igor Schvedega.

Kindral Sir Bradshaw külastab ka Lätit, Leedut ja Poolat.

Kindral Sir Adrian Bradshaw asus NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja asetäitja ametisse märtsi lõpus, teenides varem rahvusvaheliste julgeolekabijõudude aseülemana Afganistanis ning juhtides Ühendkuningriigi kaitseväe maaväge. Tema peamised vastutusalad on väekontingentide moodustamine operatsioonideks ning koostöö juhtimine NATO ja ELi vahel.