Tallinn on Kangrolt tellinud parkidesse ja haljasaladele seitse skulptuuri, ent kujuri väitel pole tegu korruptsiooniga ning tellimuste taga pole tema erakondlik kuuluvus.

Tauno Kangro sõnul linnavalitsus teda ei soosi. "Linnavalitsused tulevad ja lähevad," rääkis Kangro saates "Ringvaade". "Ma ei oska isegi nimetada peast, kes on selle aja jooksul olnud linnapead," rääkis ta. Kangro sõnul pole Tallinnas püsti üksnes tema tehtud kujud, vaid kindlasti on ka tema kolleegidel teinud häid kujusid.

Kujur kinnitas, et kindlasti ei tellinud linn "Korstnapühkija" skulptuuri tema Keskerakonda kuulumise pärast. "Vastupidi, initsiatiivi ootab linn kõigi käest ja viimastel aastatel eriti on välja käidud ideid, et pakkuge välja kohti, pakkuge välja ideid," ütles Kangro.

Eesti Kunstnike Liidu esimees Jaan Elken peab skulptor Tauno Kangro skulptuuri paigutamist Talinna vanalinna korruptsioonihõnguliseks.

15. aprillil esitas Tallinna Kesklinna vanem Aini Härm linnavalitsuse linnakujunduskomisjoni koosolekul ettepaneku paigaldada vanalinna Karjavärava platsi selleks ajaks juba pronksi valatud Tauno Kangro elusuuruses skulptuur "Korstnapühkija", mis on väidetavalt tundmatuks jääda soovivate ettevõtjate kingitus linnale.

Kangro rääkis "Ringvaates", et 15. mail lubasid kuju rahastajad end linnarahvale esitleda ning ilmuvad kuju avamisele.