Kangro sõnul võtab mudeli valmimine aega umbes viis-kuus kuud ja sõltub paljuski sellest, kui käre tuleb talv, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna lahte kavandatava kuju mudel tuleb seega hiiglaslik — 24 meetri kõrgune, laiust on mudelil koguni 26 meetrit.

Sweco Projekti juhatuse esimees Aare Uusalu on varem öelnud, et Kalevipoja merre rajamine on nendele esmakordne kogemus. ”Projekt paneb insenerid huvitava ülesande ette, sest Kalevipoeg kõrgub veealusel astangul saja meetri kaugusel rannast tuulte, lainetuse ja jää meelevallas. Neid tingimusi arvestades on kuju karkassi, vundamendi ja jäätõkete projekteerimine inseneridele ikka paras pähkel,” märkis Uusalu.

Kui tellija ehk Tallinna kommunaalamet kiidab Kalevipoja eskiisi heaks, siis hakkab Sweco Projekt koostama eelprojekti, mis võtab aega umbes neli kuud. Tööjooniste tegemine jääb järgmise aasta kevadesse.

Sweco Projekti kui Kalevipoja skulptuuri projekteerimise peatöövõtja leidmise riigihanke võitjaga sõlmis kommunaalamet ligi kümne miljoni kroonise lepingu. Selle aasta algul ostis linn skulptor Tauno Kangrolt 700 000 krooniga kuju kipsist maketi. Hinnanguliselt läheb hiigelskulptuuri rajamine maksma ligi 60 miljonit krooni.