“Täpselt ei tea. Varsti,” ütles Res Publica nimekirjas Nõmmel neljandana kandideeriv Eesti suusakoondise suusahooldaja Välbe, vastates SL Õhtulehe küsimusele “Kas tead, mis päeval on valimised?”.

Res Publica pressiesindaja Allar Tankler nimetas Välbe teadmatust kurvastavaks.

“Ma usun, et ta lihtsalt unustas selle kuupäeva. Valimismänedžerid on temaga pidevalt kontaktis ja ta tunneb valimiste vastu suurt huvi. Ma usun, et ta tegelikult teab, millal on valimised, aga helistan talle täna üle ja tuletan meelde,” ütles Tankler reedel BNS-ile.

Erinevate erakondade nimekirjades kandideerib arvukalt endisi ja ka tegevsportlasi.

Peale Välbe kandideerivad Res Publica nimekirjas veel judokatest vennad Dmitri ja Aleksei Budõlin, korvpallur Margus Metstak ja endine kahevõistleja Ago Markvardt.

Reformierakonna nimekirjas kandideerivad autosõitja Rain Pilve, jalgrattatreener Rein Kirsipuu, suusatreener Mati Alaver, olümpiapurjetaja Krista Kruuv, korvpallur Toomas Liivak, korvpallitreener Jüri Neissar, korvpallur Tanel Tein, endine iluvõimleja Janika Mölder, endine korvpallur Andrus Nagel ja käsipallur Ain Pinnonen.

Keskerakond on nimekirja SL Õhtulehe andmetel meelitanud peale endise olümpiavõitja Erika Salumäe veel teivashüppaja Valeri Bukrejevi, ujumise olümpiavõitja Ivar Stukolkini, endise tippkorvpalluri Jaak Lipso, seitsmevõistleja Larissa Netšeporuki ja võrkpallitreeneri Mati Meirandi.

Isamaaliidu nimekirjas kandideerivad iluuisutamistreener Anna Levandi, rahvusvaheline meister males Iivo Nei, kuulitõuke Eesti rekordiomanik Heino Sild, kahekordne purjetamise olümpiamedali omanik Toomas Tõniste ja ujuja Indrek Sei.

Mõõdukate nimekirjas on kaugus- ja kolmikhüppaja Virge Naeris.

Rahvaliit on enese nimekirja saanud korvpallur Aivar Kuusmaa, endise mootorratturi Lembit Teesalu ja olümpiakergejõustiklase Rein Tölpi.