Kanal 2 juht Urmas Oru kinnitas, et kõik Kanal 2 vaatajad saavad pärast 1. juulit oma lemmiksaateid vabalevi vahendusel edasi jälgida.

„Tegelikult puudusid minu jutus viited kuupäevale ja selle eesmärk oli pigem selgitada telemaastikul toimuvaid protsesse. Jään oma sõnade juurde: pikaajaliselt vabalevis jätkamine on erakanalile muutunud mõttetuks. Kui võrrelda tele- ja internetimeediat, siis seadused annavad täna viimasele selged eelised. Võrreldes kohalikke telekanaleid välismaistega, siis soositakse välismaiseid kanaleid,“ ütles Oru.

„Ma ei saa öelda, kas meie lahkumine vabalevist toimub aasta, kahe või viie pärast. Aga kinnitan, et 1. juulil 2015 seda ei juhtu. Eesti vaadatuima telekanalina püüame oma austajaid rõõmustada nii kaua kui vähegi võimalik. Palun veel kord segaduse pärast vabandust,“ ütles Oru.

„Levira tervitab Kanal 2 jäämist vabalevisse ehk TasutaTVsse - sellest võidavad televaatajad. Leviral on hea meel jätkata koostööd eratelekanaliga nii vabalevi kui ka muude teenuste vallas,“ ütles Levira juhatuse liige Aare Siimon.

Vabalevi on televaatajale tasuta. Vabalevi vaatajate osakaal suurenes möödunud aastal 9 protsenti ning vabalevi vaatas Emori andmetel 15 protsenti peredest - kokku 86 000 peret. Lisaks veel 19 000 peret, kes kasutavad TasutaTVd pere teise teleri vaatamiseks.