“Meid eristab just see, et me loome omavahel diskussiooniruumi. Räägime otse ja vahel ka valusatest aspektidest,” lausus Kübarsepp Delfile.

Tema sõnul käivad klubi liikmed koos paar korda kuus kohvikus C’est La Vie omavahel mõtteid avaldamas. Loodud MTÜl on ka oma kodulehekülg ja valminud on vaba kodaniku manifest.

MTÜ liikmete arv on kasvanud poolesajani, nende seas on peamiselt IRLi liikmed ja on ka erakondadesse mitte kuuluvaid inimesi. Kübarsepa sõnul on ka teiste erakondade liikmed klubi vastu huvi tundnud, ent teistest erakondadest peale IRLi pole liikmeid tulnud.

“Kõik tunnevad, et meie ühiskonnas on sellist diskussiooniruumi vaja. Tuntakse muret, et kõik on sunnitud kindlastesse raamidesse ja oma arvamuse avaldamine on tabu.” Samas eitas Kübarsepp, nagu oleks tegemist vaid kitsalt IRLi või isegi teiste erakondade probleemiga, vaid seda esineb ka nii avalikus sektoris kui erafirmades.

Aasta lõpu poole on klubil kavas ka oma üritusi laiemale publikule korraldama hakata. Samuti on kavas hakata programmilisi seisukohti põhjalikumalt läbi töötama.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik juhatusse kuuluvad peale Kübarsepa Andres Ammas ja Toomas Kalmus. Kuhu jäid tuntumad mässumeelsed kampsunid nagu Tõnis Lukas ja Andres Herkel? Kübarsepp selgitas, et tema koos Kalmuse ja Ammasega on praegu asja käimatõmbajad.

Seoses kampsunite mässuga pole aga olnud midagi kuulda Lauri Vahtrest, kes esines enne valimisi Lukase ja Herkeliga samas kampsunite reklaamis. Kübarsepp lausus, et Vahtrega pole viimasel ajal kontakti olnud ning iga riigikogust välja jäänud inimene pidi oma valikud ise tegema ja endale ise töö leidma. Vahtre töötab suvest alates kaitseminister Mart Laari juhitavas kaitseministeeriumis.