“Mina isiklikult ei arva, et see tulistamine on seotud Riigi Kinnisvaraga, kui üldse Tiit Ottist tulistada sooviti,” ütles kevadest firma nõukogu juhtiv Kalev Kallo Eesti Päevalehele. “Aga klientidega käitumisel on ta ülbe, mõnitav ja üleolev.”

Nõukogu esimehe sõnul on mitmed ehitusfirmad pöördunud tema poole, kaevates Ottise peale, kes ei taha alati tehtud töö eest maksta. Ta tõi näiteks kinnisvarahooldusfirma BREM, kellel on juulikuus tehtud töö eest siiani raha saamata.

“Kui ehitusel normaalset tööd tehakse, siis tekib ikka täiendavat tööd, mis allpool asetsevate inimestega kokku lepitakse. Aga siis tuleb Ottis ja ütleb, et seda raha me teile ei maksa, sest selle oleks pidanud niigi tegema,” lausus Kallo.

Nõukogu varem juhtinud Olari Taal peab selliseid süüdistusi absurdseks. “Kui lähen poodi ja kassa juures öeldakse, et lihakilo eest peaks viis krooni rohkem maksma kui hinnasildil kirjas, siis mina küll rohkem ei maksa,” märkis ta.

Taal ütles, et Ottise juhtimise ajal on ettevõttest saanud tänapäevane firma, kus juhatuse esimees on alati omaniku ehk riigi huvide eest väljas.

Kallo sõnul pole Ottise väljavahetamist siiani nõukogu päevakorras olnud ja ka nõukogu tänase koosoleku päevakorras pole punkti, et juhatuse esimehe töö võiks näiteks uurimise ajaks peatada.

Kallo lisas samas, et kui inimesel on selline töömaneer, siis võib-olla tema eelmise tööga seoses on mingisugused tegelased jõudnud tema jälile.

Olari Taali sõnul on kahju, kui keegi Ottisest nii räägib. “Ottis on professionaalne, heasüdamlik ja otsekohene inimene,” lisas ta.

Eesti Päevalehe andmeil on Ottis hiljaaegu esitanud prokuratuurile mitu avaldust Riigi Kinnisvara varasemate tööde eest rohkem maksmise kohta.