Reformierakond, SDE ja IRL teatasid esmaspäeva hommikul uue valitsuse ministrikohtade jaotuse. Ainsana on oma ministrikandidaatide nimed avalikult teatanud IRL.

Kui teisipäeval kogunev IRLi volikogu nimed heaks kiidab, pääseb justiitsminister Urmas Reinsalu asendusliikmena riigikokku Mart Nutt, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna asemel Kalle Muuli ja keskkonnaminister Marko Pomerantsi asemel Einar Vallbaum. Rahandusministri kandidaat Sven Sester jäi ka ise riigikogust välja ühe häälega Viktoria Ladõnskaja järel.

Kui peab paika info sotside uue valitsuse ministrite kohta, asendab kaitseminister Sven Mikserit riigikogus Hardi Volmer, kultuuriminister Indrek Saare asemel tuleks parlamenti Mark Soosaar, väliskaubanduse- ja ettevõtlusminister Urve Palo asemel Marianne Mikko. Väidetav tervise-ja tööminister Rannar Vassiljev ise parlamenti ei pääsenud.

Reformierakond pole sarnaselt sotsidele ametlikult ministrikandidaate nimesid avaldanud, soovides oodata, kuni erakonna juhatus ja volikogu need kinnitavad.

Kui aga nii Delfi, Postimehe kui ka ERRi andmed kinnitatakse, saab valitsusjuht Taavi Rõivase asemel riigikokku Andre Sepp, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi asemel Kristjan Kõljalg, välisminister Keit Pentus-Rosimannuse asemel Imre Sooäär, siseminister Hanno Pevkuri asemel Meelis Mälberg, majandus- ja taristuminister Kristen Michali asemel Vilja Savisaar-Toomast, maaeluminister Urmas Kruuse asemel Mati Raidma, riigihalduse minister Arto Aasa asemel Ivi Eenmaa.