"Eilsel valitsuskabineti istungil jõudis Keskerakonna valitsus idapiiri suhtes seisukohale, et arutelusid tuleb jätkata. See segadus tuleb lõpetada ja selgelt välja öelda, mis ajaks turvaline piir ehitatakse, mis see maksab ja mida me selle raha eest saame," sõnas Laanet.

Valitsus on Laaneti hinnangul olnud idapiiri ehitamise otsuse tegemisel sama otsustamatu nagu varem magusa- ja automaksu või alkoholiaktsiisi küsimustes. "Kord piir ehitatakse, siis lükatakse selle otsustamine jälle edasi. Samal ajal ei saa keegi, alustades riigikontrollist ja lõpetades avalikkusega, aru, mida me 320 miljoni euro eest saame ja miks just sellist piiri vaja on," ütles ta.

"Turvatunnet puudutavatele küsimustele tuleb leida selged lahendused ja ka raha nende elluviimiseks. Eesti ja Euroopa Liidu välispiir võib maksta 200, 300 või ka 400 miljonit, oluline on, et see lõpuks valmis ehitatakse," rõhutas endine siseminister. "Praeguse valitsuse puhul jääb mulje, et midagi hakatakse otsast küll tegema, aga kas see ka valmis saab, pole kindel," nentis ta.

"Ometi saame kõik aru, et poolikust piirist pole kasu mitte kellelegi. Eriti piinlik on selle kõige kõrvale kuulda juttu, et tänases segaduses on kuidagi süüdi Reformierakond," ütles Laanet. "Jah, Reformierakond ütles aastal 2014 välja, et turvaline idapiir tuleb välja ehitada ja kui me oleme järgmises valitsuses, siis me seda kindlasti ka teeme."