Tema sõnul on seda teemat mõttekaaslastega arutatud kogu aeg olenemata sellest, mis hoobid parajasti erakonda on tabanud või pole tabanud. „See, mis praegu toimub, ei vii erakonda edasi,“ sõnas ta.

Laaneti sõnul ei saa üheselt öelda, kas praegu, kui erakonda on tabanud mitu afääri üksteise järel, on keskerakondlane olla uhke või häbi. „See sõltub sellest, kas tolereeritakse toimunud sündmusi või mitte,“ rääkis ta. „Kuna ma ei ole neid tolereerinud, siis ma ise häbi ei tunne.“

Erakonnas muutuste ja pöörde kavandamise kohta ütles Laanet: „Ega need asjad ei ole nii lihtsad, et käiksid üleöö, iga muudatus vajab aega ja asjaolude kokkusattumist ning tahet. Tahet kõige rohkem.“

Laaneti sõnul on erakonnas üha rohkem neid, kes muutusi soovivad. Ta hindas, et kui Keskerakonna kongressil osavõtjatest toetas Jüri Ratast esimehena üle 40 protsendi, mida võib pidada rahulolematute teatavaks mõõdupuuks, siis täna on see protsent suurem.

Ehkki erakonna põhikiri näeb ette teatud tingimustel võimalust erakorralise kongressi kokkukutsumiseks, siis täna ei ole siseopositsioon Laaneti sõnul veel seda teinud. Erinevaid võimalusi, kuidas erakonna juhtimist muuta, on aga mõttekaaslastega arutatud küll.

Laanet soovitas sündmustest mitte ette rutata ja võtta Keskerakonnaga toimuvat rahulikult. Enda kohta ütles ta, et oleks juba ammu erakonnast lahkunud, kui oleks läinud lihtsama vastupanu teed.

Kuid tema sõnul ei ole muutuste pooldajate eesmärk mitte erakonnast välja astuda, vaid viia läbi vajalikud muudatused, et Keskerakond saaks viia ellu oma ideed.