Laaneti sõnul on organisatsioonis sujuva töö tagamiseks üks asi isikute väljavahetamine, kuid järgmine samm peaks kindlasti olema võimu ülevalt alla delegeerimine ehk prefektuuridele suurema otsustamisõiguse andmine, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Kui senised juhid oleksid olnud ühiskonna ootustele vastavad juhid, siis poleks neid probleeme maakondades ilmnenud. Tuleb välja, et nad ei suutnud seda rasket koormat vedada ja nende asemele asuvad inimesed, kellele see on rohkem jõukohane," märkis Laanet.

PPA peadirektor Elmar Vaher teatas täna kolme uue osakonnajuhi nimed, kes alustavad tööd juulis ja augustis. Piirivalveosakonda asub juhtima Rando Kruusmaa, keskkriminaalpolitseid Krista Aas ning korrakaitsepolitseiosakonda Joosep Kaasik.

„Minu eesmärk on muuta politsei- ja piirivalveamet ühtsemaks, et meie erinevad üksused saaksid koos ühise eesmärgi nimel pingutades pakkuda Eesti inimestele senisest enam turvalisust. Soovin, et politsei jõuaks inimestele lähemale,“ ütles PPA juht Elmar Vaher pressiteenistuse vahendusel.