Tähelepaneliku Delfi lugeja teatel istusid ühes lauas ja ajasid sosinal juttu endine siseminister Kalle Laanet ja Nikolai Ossipenko, Ain Seppik istus tagasihoidlikult eemal. Ossipenko ei pidanud isegi oma naissoost kaaslast vajalikuks baari sisse kutsuda, vaid tema ootas väljas autos.

Nii Laanet kui Seppik jäävad kohtumist kommenteerides tagasihoidlikuks ja ei pea seda üldse tähelepanuväärseks. “See oli puhas eravestlus,” rääkis Laanet Delfile. “Punkt üks on see, et meil oli visiit Ida-Virumaale ja tagasi tulles me peatusime, ma ei mäletagi, mis selle koha nimi oli Viitnal, ja seal toimus ühel teisel härrasmehel vestlus temaga. Mina istusin seal juures lihtsalt. Muud ei midagi.”

Laaneti kinnitusel puudub temal vestlusega igasugune seos: “Mul ei ole põhjust seda kommenteerida, mina ei olnud selle vestluse initsiaator ja ma ei osalenud seal.”

Ain Seppiku kinnitusel oli Ossipenkoga kokkusaamise näol tegemist puhtjuhusliku kohtumisega. “Me kohtusime seal paari tuttavaga. Härra Ossipenko tuli ka ilmselt korra läbi. Ütlesime tere, rääkisime paar sõna juttu.”

Millest jutt täpsemalt käis, Seppik kommenteerida ei soovinud. “Ega me kõiki teemasid ikka ei räägi, mis me inimestega räägime. Ütlesime tere ja kõik.” Samas kinnitas ta, et Ossipenko vastu algatatud kriminaalmenetlusega vestlus ei seostunud.

Seppiku sõnul käisid nad Kalle Laanetiga koos Ida-Virumaal Narvas ja Kohtla-Järvel. Narvas kohtuti muuhulgas volikogu esimehe Mihhail Stalnuhhiniga ja esineti Narva raadios. Kohtla-Järvel räägiti erakonnakaaslastega.

Kohtla-Järve keskerakondlasest linnapea Jevgeni Solovjov on praegu uurimise all seoses pistisevõtmise kahtlusega. Pistise andmises kahtlustatavatest üks on eile õhtul Viitnal keskerakondlastest riigikogu liikmetega vestelnud Nikolai Ossipenko.