"Minu kätte toimikud ei satu," on Klandorf Delfiga vesteldes pahur, et ajakirjandus nüüd üksipulki Ristlaane toimikut analüüsib (kohtuotsus on ametlikult jõustunud, mistõttu sai Delfi teha ka ametliku päringu ja seadusele vastavalt toimikuga tutvuda - toim.).

"Ma ei kommenteeri mitte midagi," rõhutab ta korduvalt. Delfi lugusid toimiku kohta on ta lugenud ja tema sõnutsi midagi uut sealt välja ei tule. "Vana jutt, ei midagi uut. Kokkuvõtlikult võin öelda nii: kui kaks kurjategijat omavahel räägivad, siis miks peaksin mina mingite kurjategijate juttu kommenteerima," märgib ta.

Teatavasti on tänases artiklis välja toodud katkend Ristlaane ja JK Volta juhatuse esimehe Raimo Nõu vestlusest. Taustaks olgu öeldud, et Spordiseltsi Kalev (Klandorf on selle asepresident) liikmeskonda kuuluva jalgpalliklubi Tallinna Kalev (JK Tallinn Kalev) ja JK Volta huvid põrkusid Sõle spordikeskuse trenniaegade jagamisel, mille eest hoolitses ainuisikuliselt Ristlaan.

Raimond Kaljulaidi soovitusel politseisse pöördunud Nõu varustati kuriteo matkimiseks pealtkuulamisvahenditega ja saadeti Ristlaane juurde järjekordset sularahapakki üle andma.

Salvestatud vestluses tundis Ristlaan muret, et Nõu ei valgustaks spordiseltsi Kalev asepresidenti Kalle Klandorfi nendevahelistest sularahatehingutest. Samuti arutasid mehed, kui oluline spordiselts Kalev Klandorfile on ja et see võib ebaedu korral poliitikas tema ainus võimalus olla.

Nüüdseks kokkuleppemenetluses süüdi tunnistatud ja spordiseltsi juhi kohalt taandunud Ristlaan küsis altkäemaksu JK Volta juhatuse esimehelt Raimo Nõult, kes sobivamate trenni- ja rohkemate saaliaegade ning samuti edaspidise sujuvama asjaajamise lootuses seda ka andis.

Kui süüdistused Ristlaane vastu avalikuks tulid, kirjutas Kaljulaid Facebookis: "Minule teadaolevalt põhjendas Ristlaan raha küsimist sellega, et üks Tallinna linnavalitsuse liige nõuab temalt hoopis endaga seotud spordiühingu huvidega arvestamist ja ta on spordikeskuse juhatajana seetõttu suure surve all. Kas see on tõsi või mitte, seda ma ei tea." Linnavalitsuse liikme all pidaski ta silmas Klandorfit.