“Valitsus lülitab korraldamiskulud järgmise aasta riigieelarvesse ning võib selle kohta vastu võtta ka poliitilise otsuse,” ütles Kallas EPL Online’ile. “Probleeme ma siin ei näe.”

Kallas möönis, et ETV on praegust olukorda kasutanud raha väljapressimiseks, sidudes Eurovisiooni laenu hankimise ja telekanali sulgemisega.

ETV peadirektori Aare Urmi võimaliku väljavahetamise kohta tähendas Kallas, et tema pädevuses ei ole selle asjaga tegeleda.

Ringhäälingunõukogu erakorraline koosolek arutab neljapäeval Eesti Televisiooni juhatuse esimehe Aare Urmi tegevust ning tema võimalikku väljavahetamist.

Kuna valitsus ei toetanud Eesti Televisioonile 45 miljoni krooni suuruse riigigarantiiga laenu andmist, siis on Urm ähvardanud ETV loobumisega Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamisest.

TV3 edastas kolmapäeval Euroopa Ringhäälingute Liidule avalduse, milles teatab valmisolekust kaaluda Eurovisooni lauluvõistluse korraldamist juhul, kui mis tahes põhjustel on kahtluse all ETV suutlikkus selle võistluse läbiviimisel.

TV3 otsust toetab kogu MTG meediakontserni Viasat televisioonide grupp.

Iirimaa välisministeeriumi ametnik Joris Mussche saatis aga Eesti saatkonnale pangatšeki 25 Iiri naela (500 krooni) suuruse summaga toetamaks järgmise Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamist Tallinnas, teatas Äripäev Online.

Mussche kirjutas presidendi kantseleisse, et hääletas Eesti laulu poolt ja tahab teha ka oma väikese annetuse lauluvõistluse Tallinnas korraldamiseks.

President Lennart Meri palub kantselei teatel, et kõik, kes soovivad lauluvõistluse korraldamist Tallinnas 2002. aasta kevadel toetada, võivad oma toetusraha kanda sihtasutuse presidendi kultuurirahastu kontole number 221013869800 Hansapangas, juurde tuleks lisada märgusõna Eurovisioon.