Enamusvalitsus peab jätkama, kirjutas Reformierakonna esimees Siim Kallas esmaspäeval Eesti Päevalehel arvamusküljel.

“Kas osatakse vastata, milliste riiklike ülesannete lahendamine osutub võimatuks pärast muutusi Tallinna valitsemises?,” kirjutas Kallas ajalehes.

“Mis on need koalitsioonileppe punktid, mida enam pole võimalik tänu Tallinnas toimunule täita,” esitas Reformierakonna esimees retroorilise küsimuse. “Ma oskan öelda hoopis vastupidist — tänu valitsuskoalitsiooni muutusele Tallinnas ei seata enam ohtu riigi rahanduslikku usaldusväärsust.”

Kallas kirjutas, et tekkinud on olukord kus Euroopa Liidu laienemise küsimuses hakkavad üha rohkem oma sõna ütlema liidu liikmesmaade rahandusministrid, kelle jaoks eelarve puudujääk on täna lausa valuline küsimus.

Rahandusminister kirjutas, et koalitsioonipartnerite mõned liikmed on öelnud, et pärast seda, mis toimus Tallinnas, on Toompea koalitsiooni jätkamine võimatu ja Reformierakond tuleb sellest välja arvata.

“See on loomulikult peaministri otsus ja tal on kõik võimalused selline otsus langetada,” kirjutas Kallas. Ta lisas, et erakond sellisel juhul vähemusvalitsusele umbusaldust avaldama ei hakkaks.

“Meie arusaam on, et praegune koalitsioon peaks jätkama kuni järgmiste korraliste parlamendivalimisteni ja jagama koos vastutust selle eest, mida koos ja üsnagi üksmeelselt on tehtud,” kirjutas Kallas.