"Plaani täitmises ei näe ma suuri probleeme," lausus Kallas teisipäeval ajakirjanikele.

Kallase sõnul on opositsioonil küll koalitsioonileppe täitmise tegevuskava tähtaegade suhtes võimalik valitsust kritiseerida, kuid sellist tegevuskava ei ole ka ühelgi varasemal valitsusel olnud. Plaanitud asjad, mis on venima hakanud, saavad aga tehtud kindlasti.

Kuigi mitmed plaanis olnud seaduse-eelnõud on veel vastu võtmata, on need eelnõud Kallase sõnul juba ringluses - kas kooskõlastamisel või juba parlamendi menetluses. Peaministri sõnul on kõige tõsisem küsimus Euroopa Liiduga ühinemisele eelnev tohutu kodutöö, kus paljud eelnõud on kinni konkreetsete ametnike jõudluse taga.

Teisipäevases Eesti Päevalehes tõi Kallas valitsuse positiivsete saavutustena välja, et lisaeelarve on ette valmistatud, on olemas lisaraha pensionide täiendavaks tõstmiseks, eraldatakse lisaraha ka kohalikele omavalitsustele ja õpilaste koolis toitlustamiseks.

Kehtestatud on suveaeg, registreeritud on Moskvale alluv õigeusu kirik ning valminud on kunstimuuseumi ehitamise rahastamisskeem, millele eelmises valitsuses seisis vastu Isamaaliit.

Valitsuse pressikonverentsil esitatud küsimusele, kas valitsusel on tulnud vastu võtta ka ebapopulaarseid otsuseid, vastas Kallas, et kõik, mis on seotud eelarvega ja lisaeelarvega, on pigem ebapopulaarne kui populaarne. "Kui eelarvet peetakse tasakaalus, äratab ta kindlasti rahulolematust ja tekitab pettumust paljudes, kes ootavad mingeid täiendavaid summasid," lausus Kallas.

Kallas mainis, et ebapopulaarseid otsuseid tuleb teha, kui koalitsioon peab hakkama ette valmistama tuleva aasta riigieelarvet, sest rahandusministeerium ennustab kasinaid kasvunumbreid.