Ajakirjanik uuris, kas poliitilise avalduse lisamine piirilepingule riigikogus seab ohtu ratifitseerimise Moskvas ja kas välisminister ja peaminister soovitavad riigikogul seda avaldust mitte teha.

"Valitsusel on väga raske riigikogule midagi soovitada, riigikogu on sõltumatu," vastas Kaljurand, "aga meil on 2005. aasta praktika olemas, nii et ma arvan, et kõik inimesed võivad teha oma järeldused. Praegu on oluline, et lepingu tekst ei muutu, et piirileping saab sõlmitud, jõustatud ja piir maha märgitud ja markeeritud jne."

"Selge see, et Venemaalt jälgitakse väga tähelepanelikult, kuidas ratifitseerimisprotsess hakkab toimuma. Sama moodi nagu ka meie hakkame seda jälgima," nentis Kaljurand ja lisas, et kahtlemata jälgitakse ka vastastikku tehtavaid poliitilisi avaldusi. "See on normaalne rahvusvaheline praktika."

Rõivas võttis ärevust maandada ja ütles, et valitsusliidus on üksmeel, et preambuleid ega poliitilisi avaldusi valitsusliidu erakonnad riigikogus esitada ega toetada ei kavatse. "Parlament on oma otsustes loomulikult sõltumatu, aga meil valitsuses on ka inimesi, kes parlamendi erakondi juhivad, küllap on meil ka teatud sõnaõigus olemas."

Valitsus otsustas tänasel istungil esitada riigikogule heakskiitmiseks Eesti vabariigi ja Venemaa föderatsiooni vahelise Eesti-Vene riigipiiri lepingu ning Eesti vabariigi ja Venemaa föderatsiooni vahelise Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu ratifitseerimise seaduse eelnõu.