Kaljurand ütles, et tema küll tänase otsuse tegemise juures polnud, aga peale istungit helistas talle Rõivas, kes kinnitas, et Kaljurannast saab valimiskogu kandidaat.

"Erakonna esimees Taavi Rõivas kinnitas, et valimiskogus olen mina Reformierakonna kandidaat juhul, kui riigikogus presidenti ei valita. Reformierakond toetab mind ühtsena valimiskogus," ütles Kaljurand.

Kaljurand tegi mõne nädala eest just sellise ettepaneku, et Kallas oleks kandidaat riigikogus ja Kaljurand valimiskogus. Ta ütles, et Kallase meeskond on rõhutanud ta suurt toetust riigikogus, mistõttu oli õige anda Kallasele võimalus riigikogus kandideerida.

Kaljurand ütles, et on oma puhkuse ajast piki Eestit ringi sõitnud ja näinud, et temal on suur toetus laiemas avalikkuses ja ka omavalitsusjuhtide seas. Seetõttu pidas ta õigeks oma kandideerimist valimiskogus.

Seetõttu kinnitas Kaljurand, et on tänase otsusega rahul.

Kallase valimisest teatanud pressiteates polnud samuti Kaljuranna toetusest kindlas kõneviisis juttu. "Juhul kui presidendi valimine riigikogus ebaõnnestub, siis on Reformierakonnal võimalus valimiskogus toetada Marina Kaljuranda," lausus Rõivas pressiteates.