„Kurvastusega võtsin täna hommikul vastu teate Ukraina ajakirjaniku Pavel Šeremeti hukkumisest Kiievis toimunud autopommiplahvatuses. Avaldan siirast kaastunnet tema perele ja lähedastele ning mõistan teravalt hukka selle alatu rünnaku ajakirjaniku elu ja ajakirjandusvabaduse vastu,“ ütles Kaljurand välisministeeriumi pressiteates.

Pavel Šeremet oli sõltumatu ajakirjanduse väljapaistev esindaja, kelle töö pälvis tähelepanu ja tunnustust kogu maailmas. Kutsun Ukraina võime tegema kõik selleks, et hukkumise asjaolusid selgitada ning süüdlased kohtu ette tuua,“ jätkas välisminister.

Kolmapäeva hommikul kell 7.45 hukkus Kiievis plahvatanud autos tuntud ajakirjanik Pavel Šeremet. Ekspertide sõnul oli lõhkeseadeldis paigutatud auto põhja külge juhiistme alla.

Šeremet on töötanud Valgevene televisioonis ja ORT-s. Konflikti tõttu Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenka režiimiga oli Šeremet sunnitud lahkuma Venemaale, kus töötas televisioonis. Šeremet elas viimased viis aastat Kiievis ja töötas ajalehes Ukrajinska Pravda ning erinevates tele- ja raadiojaamades.