Sõle spordikeskuse juhataja Toomas Ristlaane kinni pidamine ei tulnud mulle üllatusena. Mõned nädalad tagasi pöördus minu poole Sõle spordikeskuses tegutsev spordiühendus, et küsida minult abi - mida teha olukorras, kus keskuse juhataja Ristlaan küsib spordikeskuses tegutsemisvõimaluse eest altkäemaksu. Ma palusin, et selle infoga pöördutaks politsei poole.

Tegemist on õigusrikkumisega, mis väga tõsiselt riivab Põhja-Tallinna kogukonna õigustunnet. Eesti Vabariigi pealinnas lihtsalt ei saa olla nii, et linna juhtiva erakonna liikmele tuleb maksta altkäemaksu meile kõigile kuuluvas avalikus spordikeskuses laste- ja noortespordiga tegelemise eest.

Nädal hiljem kohtusin juhtunu uurimisega seotud politseiametnikega. Ütlesin neile, et Põhja-Tallinna kogukond loodab nende peale ja ootab neilt abi selle olukorra lahendamisel. Tänan politseid kiire tegutsemise ja professionaalsuse eest.

Keskerakond peab juhtunust tegema väga tõsised järeldused. Midagi on selgelt valesti.

Minule teadaolevalt põhjendas Ristlaan raha küsimist sellega, et üks Tallinna linnavalitsuse liige nõuab temalt hoopis endaga seotud spordiühingu huvidega arvestamist ja ta on spordikeskuse juhatajana seetõttu suure surve all. Kas see on tõsi või mitte, seda ma ei tea.

Ootan Põhja-Tallinnast linnavolikogusse valitud saadikuna ning seal ametisoleva linnavalitsuse poolt hääletanud inimesena, et Taavi Aas ja linnavalitsus vastavad küsimusele, millised on need muutused, mida Keskerakond teeb, et korruptsiooniriski linnas oluliselt vähendada.

Usun, et seda ootavad ka põhjatallinlased, keda ma oma ametist tulenevalt esindan.

Keskerakond on teinud vea ja ainult Keskerakond saab selle vea parandada.