Kui Elle Kull võtaks Jõksi toetuseks sõna erakonnakaaslasena, poleks selles Kaljulaidi sõnul midagi taunitavat. „Inimene võib toetada keda tahes. Kui Elle Kulli ei sega Jõksi šovinistlikud naljad, siis palun väga, see on tema valik. Kuid Elle Kull toetab Jõksi rahvusvahelise lastekaitseorganisatsiooni UNICEF Eesti juhina – tõmmates nii UNICEF-i Eesti sisepoliitikasse. See ei ole kindlasti õige. UNICEF-i rahvuskomitee president võib vabalt teha erakondlikku poliitikat, aga mitte mingil juhul UNICEF-i nimel või UNICEF-i esindades,“ ütles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul on see veel üks näide Jõksi kampaania eksitavast iseloomust. „Kõigepealt veeti ninapidi ühiskonnategelasi, kellele Jõks müüdi maha kui erakondade ülene kandidaat. Kui ikka Jõksi kampaaniat teeb IRL, maksab IRL, siis on Jõks selgelt ka IRL-i kandidaat. UNICEFile viitamine on järjekordne väike vale,“ lisas Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul teevad pea kõik sõelale jäänud presidendikandidaadid ausat ja maailmavaatelist kampaaniat, välja arvatud endine õiguskantsler Allar Jõks. „Nestor esindab väärikalt sotse, Reps Keskerakonda, Kallas Reformierakonda ja Helme EKRE-t, igaüks vastavalt oma erakonna maailmavaatele ja tõekspidamistele. Kaljurand püüdis pisut trikitada, olla natuke Reformierakonna kandidaat ja natuke sõltumatu ka. Tulemus on see, et erakonnasiseses konkurentsis jäi Kaljurand Kallasele alla. Jõks, IRL ja Vabaerakond on kõige rohkem rääkinud eetikast, paljudel oli Jõksist mulje kui põhimõttekindlast ja ausast inimesest, kuid Elle Kulli nime taha UNICEF-i kirjutamine on ilmselge poliitiline JOKK-skeem,“ nentis Kaljulaid.