Ida-Virumaal Maidla põhikoolis 2009 – 2010 aastal filmitud loos on Nimik oskuslikult tabanud õpetaja ja õpilase suhet ning säilitanud  dokumentalistile väga olulise elu usaldava hoiaku, põhjendas žürii.

Žürii eripreemia pälvis filmide „Sügisball“, „Püha Tõnu kiusamine“ ning „Idioot“ produtsent Katrin Kissa, kelle jäägitu pühendumus on aidanud viia Ida- Virumaa maastike kontrastid ja müstika maalima filmikunsti kõige kõrgemale tasemele: 2010. aasta Euroopa Filmiakadeemi auhinna nominentide hulka parima kunstnikutöö kategoorias.

Kaljo Kiisa nimeline stipendium asutati käesoleval aastal Viru Keemia Grupp ASi, Jõhvi Kontserdimaja, Jõhvi vallavalitsuse ning Tallinnfilmi poolt eesmärgiga ühiselt hoida Ida-Virumaalt pärit filmilavastaja ja näitleja Kaljo Kiisa (1925–2007) mälestust ja innustada noori filmitegijaid avastama
ja jäädvustama Ida-Virumaa mitmekesisust.

2010. aasta źüriisse kuulusid filmirahva esindajatest Tiina Lokk, Ilmar Raag, Enn Säde ja Raimo Jõerand.

"Meil on tõesti palju noori ja andekaid filmitegijaid, kes võtavad osa Euroopa mainekamatest filmifestivalidest. Mul on siiralt hea meel, et tublid idavirulased toetavad ja innustavad noori filmitegijaid nende keerulisel eneseavastamise ja talendi arendamise teel,“ sõnas Tiina Lokk.