2017. aasta sügisel avatava erakooli kontseptsioon näeks ette kolmekeelse kümblusprogrammi rakendamist, mis tähendab, et koos õpivad erineva emakeelega lapsed, kes omandavad üksteise keeled ning õpivad lisaks veel teisi võõrkeeli, vahendab ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

"Sest see on hästi kiiresti kasvav piirkond Tallinnas, siin on koolikohtadega kitsas, siin on üks põhikool, kuhu praegu lapsed lähevad, kui tahavad kodulähedases koolis käia. Järgmised valikud on kesklinnas või Kopli pool. Me tunneme, et selles piikonnas on lapsi, kellel ei ole kodu lähedal kooli," põhjendas Avatud Kooli üks eestvedajatest Helen Sabrak.

Praeguses erakoolide rahastamise olukorras toetab riik kuni 2019. aastani tegevuskulude katmisel osaliselt vaid olemasolevaid erakoole, uute erakoolide puhul on see omavalitsuse otsustada, kas maksta neile tegevuskulude toetust või mitte.

Tallinna linn on seda lubanud edaspidi teha koolide puhul, mis ei dubleeri munitsipaalharidust, vaid mitmekesistavad haridusmaastikku, ent plaanib samal ajal luua Kalamajja munitsipaalpõhikooli.