Kaljulaiu sõnul selline tänavanimi jäädvustaks tulevastele põlvedele linnaruumis, identiteedis ja kultuuris toimuvad muutusi ja jätaks jälje ajastust, teatas Põhja-Tallinna linnaosavalitsus.

„Hipsterlus on subkultuur, mis Kalamaja kujunemist ja populaarsust täna kõige rohkem mõjutab. Sellist nimevalikut toetab ka Kalamaja kogukond“, lausus ta.

Põhja-Tallinna valitsus korraldas sotsiaalmeedias nimekonkursi. Nimevariant Hipsteri osutus kõige populaarsemaks.

Algselt esitas linnaplaneerimise amet kooskõlastamiseks ettepaneku nimetada uus tänav Lelu tänavaks. Kuid Põhja-Tallinna valitsus lükkas selle tagasi, kuna kavandav uusarendus ei ole Kotzebue tänaval tegutseva Miiamilla lastemuuseumiga sisuliselt ega ruumiliselt seotud.

Kotzebue 16 hoone ei ole rajatud muuseumihooneks, vaid elamuks. Hoone ajalugu muuseumina algas 1985. aastal, mil avati M. Kalinini muuseum.

„Ei ole välistatud, et Kotzebue 16 hoone funktsioon võib tulevikus taaskord muutuda, sõltuvalt lastemuuseumi plaanidest ja ruumivajadusest. See muudaks Lelu tänava linnaruumis pidetuks. Kaasaegne tänavanimi oleks kooskõlas planeeritava kaasaegse linnaruumiga“, rõhutas Raimond Kaljulaid.