“Ma näen, et mõned riigikogu liikmed ei ole muudatustest üldse huvitatud ja tahaksid säilitada status quo,” ütles Savisaar Postimehele. Ta lisas, et riigikogu enamuse parteid peaksid palgaküsimuses senisest aktiivsemad olema.

Seni on vastavad eelnõud esitanud Mõõdukad ja Rahvaliit, oma arusaama kujundas eelmisel nädalal ka riigikogu juhatus.

“See on jäänud nii pikaks ajaks venima, ainult sellepärast hakkab koalitsiooninõukogu sellega tegelema,” ütles Savisaar. Tema sõnul peavad riigikogu liikmed ise olema huvitatud, et muutuks süsteem, mida suur osa rahvast valeks peab.

Teisipäeval lükkas riigikogu juhatus Keskerakonna, Reformierakonna ja suuresti rahvaliitlastest koosneva Koonderakonna fraktsiooni ettepanekul edasi samaks päevaks kavandatud vanematekogu koosoleku, mis pidanuks arutama riigikogu liikmete sotsiaalseid tagatis.

Reformierakonna peasekretär Eero Tohver ütles ajalehele, et kuna teema oli nii keeruline ja avalikkusele suurt huvi pakkuv, polnud võimalik seda mõni päev enne valimisi rahulikult arutada.

Savisaar möönis, et koalitsiooninõukogul pole otsest käsutamisõigust, kuid sealt jõuab asi parteide juhatustesse ja edasi nende erakondade saadikuteni Toompeal.

Koalitsiooninõukogu arutab asja ülejärgmisel nädalal, sest järgmisel teeb ta kokkuvõtteid valimistest.