Madis Närep on kasutanud Glivecit detsembrikuust ning tõdeb, et kuna tema haigus on kaugele arenenud, vajab ta suuremat ravikogust, kirjutas Eesti Päevaleht.

Närepi sõnul on ta esitanud ravimi osaliseks kompenseerimiseks haigekassale kaks taotlust ning sotsiaalministrile ühe. Ta lisas, et pika venituse peale sai ta haigekassa juhatuse liikmelt Toomas Palult ka vastuse.

"Siiani pole ära surnud ning juba seegi on väga hea," ütles Närep. "Selle üle on hea meel, et ravimiamet näidiseksemplarid meile andis."

Närepi sõnul pole ta taotlenud ravimi täielikku kompenseerimist, vaid toetust selle summa ulatuses, mis jääb alles tema vaba haiglavoodi arvelt. "Saan ravides olla kodus ning maksta riigile maksegi," ütles ta.

Närep ütles, et kui haigla voodikoha päevahind on 600 krooni, siis kuu 30 päeva eest kokku hoitud summa on 18.000 krooni. See teeks poole Gliveci kuuravi hinnast.

Närep ütles, et pooleaastane Gliveci ravi on olnud tulemuslik, sest kadunud on valud, vereanalüüs näitab blastide kadumist ja kuna preparaat blokeerib ainult vähiraku paljunemist, on taastunud ka organismi kaitsesüsteem.

"Koos sellega on taastunud liikumis- ning kontaktivõime ning osaliselt ka töövõime," märkis Närep.

Närepi saatusekaaslane Marge Valdmann sai samuti ravimiametilt näidiseksemplari ning planeerib kohtukäiku Eesti riigi vastu.

16. mail saatis ta haigekassale järjekordse taotluse ravimi kompenseerimiseks ning koopia seisukohavõtuks ka sotsiaaalminister Siiri Oviirile.

Vastust palus naine nii kiiresti kui võimalik, kuid ootab kuu aega, mis on vastamise tärmin, ning siis alles soovib kohtutee ette võtta.