"Keskerakond teeb oma poliitikaga kõik, et inimesed jääksid sinna, kus nad on," sõnas Kallas ERR-i veebisaates "Otse uudistemajast". Ta tõi välja, et tema juhitava partei ja Jüri Ratase juhitava Keskerakonna suurim erinevus peitub selles, et kui Keskerakonna arvates tahavad madalapalgalised olla madalapalgalised elu lõpuni, siis Reformierakonna nägemuses tahavad inimesed pingutada ja teenida ka suuremat palka.

Kallas ütles ka, et kui Keskerakonnal napib sisulisi argumente, siis asutakse inimeste hirmutamise teele, nagu juhtus tema poolt välja käidud sotsiaalmaksu kaotamise ettepanekuga.

Jaak Aab teatas Keskerakonna kontori vahendusel, et peab Kallase väidet madalamat palka teenivate inimeste kohta kohatuks ning elust võõrdunud arusaamaks. "Kaja Kallase jutt tähendas põhimõtteliselt seda, et madalamat palka teenivad inimesed on oma valikutes ise süüdi ning neil puudub ambitsioon kõrgemat palka teenida," sõnas Aab.

Ta tuletas meelde, et Eestis on Euroopa keskmisest suuremad sissetulekute käärid ning palgad on madalad väga paljudes sektorites – nii teeninduses, töötlevas tööstuses kui ka avalikus sektoris, sh päästjatel, politseinikel, medõdedel jt. Ta lisas, et Keskerakond võitleb palgavaesuse vastu. "See on Keskerakonna ja Reformierakonna suurim erinevus." Aab selgitas, et Reformierakond soovib 500 eurot tulumaksuvabastust kõigile, mis madalat ja keskmist palka teenivatele inimestele ei anna midagi, küll aga jätab igal kuul 100 eurot kätte nendele, kelle palk on 2100 eurot ja rohkem. "Mediaanpalk on Eestis ligi 1000 eurot. Väita, et küll kõik jõuavad 2100 euroni kui pingutavad ja madalat palka teenivaid inimesi pole vaja aidata, on tegelikkusest sama kauge arusaam kui sotsiaalmaksu kaotamine."

Täna õhtul vastas Aabi väidetele omakorda reformierakondlasest riigikogulane Arto Aas, kes märkis, et Aab on kuidagi välja lugenud, et Kallase meelest on madalapalgalised inimesed ise oma saatuses süüdi ja need sõnad solvavad neid. "Vastupidi! Meie usume, et kõik inimesed tahavad suuremat palka ja maksusüsteem ei tohi seda ambitsiooni pärssida," sõnas ta. "Seda tänane 6000 astmega tulumaksusüsteem aga just teebki. Statistikaameti keskmise palga andmetest tuleb välja, et madalamad palgad ei kasva sugugi nii kiiresti, kui kõrgemad. Seepärast usub Reformierakond, et kõige õiglasem maksusüsteem on ühetaoline tulumaks koos 500-eurose maksuvab miinimumiga kõigile."