Portaal märgib, et Euroopa Parlament on ainuke ELi institutsioon, millel on otsene mandaat Euroopa rahvalt. Euroopa Parlament on pidanud korduvalt oma olemasolu õigustama, kuid paljudel selle saadikutel on siiski märgatav poliitiline mõjuvõim.

Sesse tabelisse pandi kirja just sellised saadikud, samuti need, kes on mõjukuse osas n-ö tõusvad tähed. Tõusvad tähed kuuluvad portaali hinnangul digitaalselt avatud noorema generatsiooni hulka. Tõusvaid tähti on tabelis seitse ja neist teisel kohal on Kaja Kallas. Terves tabelis on Kaja Kallas paigutatud 30. kohale.

Honored to be on the list with so many good friends. https://t.co/kYyoK5PGJI
— Kaja Kallas MEP (@kajakallas) May 19, 2016

Euroopa Parlamenti on valitud 751 saadikut, nii et tabelisse on jõudnud iga 19nes. See tähendab, et iga tabelisse jõudnud 40 saadiku kohta on 18 saadikut, kes sinna ei mahtunud. Vaid seitse saadikut selles 40 olulisima saadiku tabelis on pärit Kesk- või Ida-Euroopast.

Tabelis on tähelepanuväärne hulk Saksamaa saadikuid. Saksamaa moodustab rahvaarvu poolest 16 protsenti Euroopa rahvastikust, kuid Saksa saadikud võtavad 40 protsenti sellest nimekirjast. Sakslaste tõusmist olulistesse rollidesse on ilmselt aidanud see, et Parlamendi president on Martin Schulz (kes on ühtlasi ses mõjukate tabelis esimesel kohal) ja peasekretär Klaus Welle, kes on mõlemad samuti sakslased. Selge on ka Lääne-Euroopa riikide saadikute domineerimine (viis kuuest suurimast riigist on nimelt Lääne-Euroopa riigid).

Euroopa Liidu 28 liikmesriigist 14 on tabelis esindatud vähemalt ühe saadikuga, kusjuures seitse riiki on esindatud ühe saadikuga. Saksamaa on esindatud märkimisväärse 16 saadikuga, järgnevad Suurbritannia viie, Prantsusmaa ja Itaalia kolme ning Belgia, Holland ja Poola kahe saadikuga. Üks saadik on tabelisse mahtunud Tšehhist, Taanist, Eestist, Leedust, Rumeeniast, Sloveeniast ja Rootsist.