Saja täna aega ja energiat panustava vabatahtliku hulgas on Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas, majandusminister Kristen Michal ja välisminister Marina Kaljurand.

Rahvasaadikutest osalevad talgutel Viktoria Ladõnskaja, Jaak Madison, Jüri Ratas, Martin Kukk, Kalle Palling, Siret Kotka, Martin Repinski, Kalle Laanet ja Andres Ammas.

Tallinna linna esindajatest panustavad vähihaigete heaks Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid ning tema asetäitja Julianna Jurtšenko.

Vähiravifondi vabatahtlikud on annetusi kogumas nii Tallinnas, Tartus, Narvas, Rakveres, Pärnus, Jõgeval, Viljandis, Viimsis kui ka Kuressaares. Täpsema kaupluste nimekirja leiab fondi veebilehelt.

Aktsiooni eesmärk on koguda nii palju annetusi, et ükski vähihaige ei jääks 2016. aastal hädavajaliku ravita, lootuseta ning võimaluseta elada täisväärtuslikku elu oma lähedaste keskel.

Fond kutsub kõiki eestimaalasi üle endale jõukohase panusega vähihaigeid toetama. Kauplustes saab annetada sularahas, telefonikõnega või pangakaardiga (teatud kohtades). Lisaks on avatud fondi pangaarved, võimalik on panustada PayPali ja krediitkaardiga.

Vähiravifond „Kingitud elu” loodi veebruaris 2014 eesmärgiga toetada vähihaigeid, kelle raviks ei jätku haigekassa raha. Kahe tegevusaasta jooksul on fond toetanud ligi saja inimese ravi ning kogunud annetustena kokku ligi miljon eurot. Seni on fond suutnud toetada absoluutselt kõiki patsiente, kes abi on taotlenud ning kuuluvad fondi sihtgruppi.

Kus koguvad annetusi poliitikud?

Marina Kaljurand - Lennart Meri konverents
Kaja Kallas ja Kalle Palling - Pirita Selver
Viktoria Ladõnskaja - Lasnamäe Centrum
Jaak Madison - Kristiine keskus
Jüri Ratas - Magistrali keskus ja Mustamäe keskus
Kristen Michal ja Martin Kukk - Kadaka Selver
Raimond Kaljulaid - Stroomi keskus ja Pelgulinna Selver
Siret Kotka ja Martin Repinski - Rakvere Põhjakeskus, Astri keskus, Fama keskus
Kalle Laanet - Saare Selver
Andres Ammas - Haapsalu kaubamaja