Kallas rääkis saatele "Pealtnägija" antud intervjuus, et talle on öeldud, et teda nähakse peaministrikandidaadina. "Iga asi omal ajal või veidi hiljem," lisas Kallas.

Saadik kinnitas, et temaga räägiti ka kultuuriministriks hakkamisest, kuigi see ei olnud konkreetse pakkumise vormis.

"Kui sa oled mu blogi ka vaadanud, siis kas sa oled leidnud sealt mõnda kultuuripoliitilist seisukohaavaldust? Selles valdkonnas ei ole mul selget arusaama või konkreetseid ideid, mida kõike võiks teha. Ma leidsin, et kindlasti on paremaid kandidaate sellele kohale," leidis Kallas.

Küsimusele, kas Kallas tahaks olla peaminister Ansipi järglaste seas, vastas aga naine: "Ma ütlen ausalt, et see positsioon ei ole mulle kunagi olnud nii oluline. See ei tohiks olla eesmärk omaette. Kui see saab eesmärgiks omaette, siis võib-olla sa püüad vältida vigu, et sinna jõuda. See ei ole ole õige. Seda protsessi tuleb ikkagi nautida ja seda, mida sa teed."

Kallas lisas ka, et viimased kolm aastat on olnud erakonnale rasked aastad. "Aga igale langusele järgneb jälle tõus. See on ju kõikides valdkondades nii. Ma usun, et kindlasti on see ka meil nii," leidis Kallas.

Rääkides erakonna kuvandist ütles Kallas, et parteil on veel palju arenguruumi ning eelkõige tuleks vaadata peeglisse, et mis täpsemalt ei klapi. Samas põhjendas saadik erakonnaga seotud skandaale sellega, et poliitikud on pidevalt avalikkuse tähelepanu all.

Seda aga, kas ka erakonnale skandaalidega liiga tehakse, Kallas öelda ei osanud. "Kui ma mõtlen praeguse ühiskonna peale, siis on tunda seda hirmu, et kõik nagu kardavad midagi, töötajad kardavad tööandjaid ja poliitikud kardavad ajakirjanikke. Lugupeetud inimesed ei julge ajakirjanduses esineda, kuna kardavad netikommentaare," leidis Kallas.

Sellest ülesaamiseks pakkus Kallas välja, et erakond ise ka selliseid asju tähele paneks ja hirme ei toidaks. "Tõepoolest püüaksime hoiduda teineteisele halvasti ütlemast. See on ebamugav, kui sind solvatakse või sõimatakse, ükskõik mis tasandil," ütles Kallas.

Küsimusele, et kas Kallase erakonnakaaslased peaksid ise ehk rohkem peeglisse vaatama, vastas Kallas, et alati võiks ju rohkem naeratada.

"Ega me ei ole ju robotid. Mulle on öeldud, et ära naerata nii palju: see ei ole poliitikule kohane. Aga mis mõttes? Poliitikud on ju ka inimesed, neil on samamoodi emotsioonid ja miks ma ei võiks naeratada?," ütles Kallas.