Riigikogu eetikakoodeksit koostavat töörühma juhtiva reformierakondlase Kaja Kallase sõnul on seminar suunatud eelkõige riigikogu liikmetele ning seminari käigus keskendutakse eelkõige saadikute töös ette tulevate eetiliste dilemmade lahendamisele.

"Seminari eesmärk on arutleda probleemide üle ja loodetavasti veenduda eetikakoodeksi loomise vajalikkuses, või vastupidi, resultaat võib olla ka, et skeptikud veenavad eksperte, et sellist koodeksit ei ole riigikogule vaja," ütles Kallas Delfile.

Eetikaseminari korraldab riigikogu eetikakoodeksi töörühm koostöös TÜ eetikakeskusega ning seminaril esinevad ettekannetega Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni OSCE esindaja Marcin Walecki, EBSi eetikakeskuse juhataja Mari Kooskora ning TÜ ajakirjanduse professor Halliki Harro-Loit.

Riigikogu asus eetikakoodeksit välja töötama juba mullu suvel. Eetikakoodeksi väljatöötamisega tegelevat töögruppi juhib Kaja Kallas. Lisaks kuuluvad töögruppi sotsiaaldemokraat Andres Anvelt, Kadri Simson Keskerakonnast, Mart Nutt Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ning kevadel asutatud demokraatide rühma liige Kalle Laanet.

Kuigi novembris valmis parlamendisaadikutele mõeldud eetikakoodeksi esimene versioon, langes see riigikogu liimete kriitika alla ning see otsustati ümber kirjutada.