"Kui koalitsioonilepingut vaadata, on seal väga palju sotsiaaldemokraatide põhimõtteid, selles osas ei tohiks küll olla mingit kurtmist," sõnas Kallas. Põhjusena, miks osad koalitsioonipartei liikmed nii kriitilised on, toob Reformierakonna aseesimees välja kõikides koalitsioonierakondades oleva suure kommunikatsiooniprobleemi. "Inimesed ei tunne, et nad on otsustes osalised ja seetõttu nad ilmselt ei tunne, et nendega on meeskonnas arvestatud, mistõttu omakorda ei tunne nad ka vastutust." 

Uurides Kallaselt, kas taolised kriitikanooled koalitsooniparteide liikmete endi seast kujutavad ohtu koalitsiooni püsimisele, siis vastas ta, et seda võib kahtemoodi vaadata. "Üks võimalus on, et siit saab ainult ülesmäge, paremini minna. Teistpidi võib tõesti vaadata, et ega see koalitsiooni "tervise" kohta head ei ütle." 

Kui riigikogus algab sisuline töö ja sellega kaasnevad rasked otsused, siis saab Kallase sõnul näha, kas koalitsioonil on raskete otsuse läbiviimiseks hääled koos. "Kuidas see kujunema hakkab, see ei saa kindlasti lihtne olema."  

Võimalikust koalitsioonist IRL-i, Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatidega on Kallase arvates vara rääkida, kuid viidates Mihkel Raua isiklikule seisukohale, on Kallase sõnul erinevad arvamused erakondade sees igati tervitavad. Ometi tunnistab ta, et tegemist on ennatliku mõtteavaldusega, sest Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ei ole suurest poliitikast kusagile taandunud.

Peaminister ja Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et kõik sammud, mis on koalitsioonileppes positiivsed, on ühiselt kokku lepitud, samuti ka kõik võimalikud katteallikad. "Ma üldiselt ei pea heaks tooniks seda, kui keegi väljendab ma isiklikke seisukohti, püüab ennast näidata ülejäänud valitsusest populaarsemana." Rõivase sõnul võtab mõnedel rohkem, mõnedel parlamendisaadikutel vähem aega, et tuliseid debatte valimisperioodil seljataha jätta. 

10. aprillil avaldasid Delfi ja Eesti Päevaleht täismahus Kaja Kallase teravas toonis kirja oma erakonnakaaslastele, milles kritiseerib kodupartei ministrikohtade määramist ning vähest naiste osakaalu valitsusliidus.

Sotsiaaldemokraat Mihkel Raud kritiseeris Põhjarannikus teravalt Reformierakonda ja leidis, et see võimupartei võiks opositsiooni kolida. Pidades silmas Savisaare võimalikku eemaldumist suurest poliitikast, teeksid Raua sõnul nii sotsiaaldemokraadid kui Reformierakond heameelega Repsi, Simsoni ja Ratasega koalitsiooni nii, vahendab Põhjarannik.