"Paar nädalat oleme saanud ajakirjanduse vahendusel jälgida peaministri parteikaaslase ja lähedase toetaja Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu üha suuremaid mõõtmeid võtvat korruptsioonihõngulist tegevust Tallinna prügimajanduse vallas. Jättes kõrvale kohtumõistmise antud konkreetses kaasuses, näen ma selles tegevuses ja väljaütlemistes selget ohtu vabale turumajandusele," kirjutab Kallas. "Just saab lugeda Tallinna linna maksumaksja raha raiskamisest Ühistupanga tegevuse peale, kus linn trügib tundmatule mängumaale. Jällegi valdkond, kus peaministri partei arvab, et eraettevõtlus ei saa hakkama, ometi pole sellele mingeid tõendeid."

Ta viitab, et järjepanu tuleb juurde valdkondi, kus peaministri partei leiab, et linn või riik võiks eraettevõtluse asemel ise teenust osutada. "Aga mis jääb siis ettevõtjatele? Majandus on keeruline nähtus, kus terviklikkuse huvides peavad toimima kõik osad. Kui kasvab viha majanduse ühe osa suhtes, siis läheb see kergesti üle vihaks majanduse vastu tervikuna. Ja see on juba väga ohtlik tendents."

Kallas rõhutab, et maailma praktikast võetud näidete varal on kõige rohkem lõppkokkuvõttes kannatanud tavalised inimesed.

Riigikogu majanduskomisjoni liige, keskerakondlane Erki Savisaar sõnas vastuseks Kallasele, et turumajandus on ja jääb, kuid ainult nähtamatut kätt usaldama ei jääda. Muutusteks tuleb vahel ka riigil rusikas lauale panna. Savisaar sõnas, et Reformierakonna ja Keskerakonna vahe võib lühidalt kokku võtta nii, et kui Reformierakond usub, et turg reguleerib end täielikult alati ise, siis Keskerakond leiab, et inimeste heaolu tõusuks tuleb vaeva näha ka riigil, mitte usaldada pimesi ainult nõudlust ja pakkumist.

Ta sõnas, et Reformierakond unustab korduvalt, et on inimestele vajalikke teenuseid, kus võimalikult suure rahanumbri teenimine ei saa olla omaette eesmärk. „Olgu selleks tervishoid ja muud sotsiaalteenused, põllumajandustoetused, postiteenused, prügimajandus, praamiühendus või raudtee, mille Reformierakond heal meelel maha müüs. Ettevõtja eesmärk on eelkõige kasum, riigi eesmärk aga kõikide inimeste heaolu. Need peavad tasakaalus olema."