"Kõik tahavad täna Kajaga flirtida. Nii see on, kui sa oled meie erakonna ilusaim tüdruk, 33 ja vallaline," ütles riigikogu Reformierakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Viks.

"Milline tulemus! Ministrikoht paistab," kostis teisalt kommentaariks esimest korda riigikokku kandideerinud Kallase häälte arvule.

Kallas ise arvas, et ministrikohast rääkimine on küll ennatlik. "Ma tahan ikka kõigepealt parlamenti minna ja seal tööd teha."

Küsimusele, kui palju mõjutas suurepärast tulemust isa Siim Kallase tuntus, vastas Kallas, et eks sama nimi ja poliitilised geenid aitasid ikka. "Aga otseselt kampaanias ju isa kaasa ei löönud ja kui ma käisin valijatega kohtumas, siis isa kohta ei küsinud keegi."

Mis siis võlus hääletajad ära Kaja Kallases endas? "Võib-olla teatud uudsus ja värskus. Lisaks olen ma ametilt advokaat, ehk leidsid valijad, etselliseid omadusi on riigikogus vaja."

Kuidas hindab advokaat Kallas riigikogu seadusloomet ja mis suunas see liikuma peaks?

"Ma arvan, et riigikogu peaks olema rohkem strateegiate väljatöötajate kui panema rõhku ühele konkreetsele normile," vastas Kallas. Kuigi ministrikohast Kallas realistina ei unista, näeb ta end tulevikus meelsasti riigikogu õigus-, majandus- või keskkonnakomisjonis.

Uustulnukana muljetavaldava häältesaagi kogunud Kaja Kallas ütles, et enam kui 6500 valija toetus on talle eelkõige usalduskrediit.

"Ma pigem ei võta justiitsministri kohta vastu ning ma ei usu, et Andrus Ansio sellise ettepanku teeb," ütles Kallas, lisades, et nii suure hulga valijate toetus on talle suur üllatus.

Reformierakonna auesimehe Siim Kallase tütar Kaja Kallas astus suurde poliitikasse allles 2010. aasta novembris.