"Kaja Kallase käes muutub ikka kõik kullaks, kui on vaja kehvasti öelda erakonna kohta, mille aseesimees ta on," kirjutas Ligi saate järel sotsiaalmeedias. Ta lisas katke Kaja Kallase kirjavahetuse erakonnakaaslastele, kus Kallas avaldas arvamust Tallinna Sadama korruptsiooniskandaaliga seotud Allan Kiili väljaviskamist erakonnast. "Seni kuni kehtib süütuse presumptsioon, tundub inimese põhiõigusi arvestades vale ta ilma süüdimõistva kohtuotsuseta välja arvata," oli Kallase seisukoht. Ligi lisas postituses, et reedel räägiti Reformierakonna juhatuse koosolekul asjast sedagi, et otsesed ja kaudsed (varad, elustiil) tõendid ei jäta Kiili juriidiliseski vastutuses erilist kahtlust, et nõukogu on tagasi astunud, ning majandusminister tutvustas riigiettevõttete juhtimise reformi.

Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas ei jätnud aga vastust võlgu. "Jürgen, ma käin sulle vist ikka koletul kombel närvidele, et sa nii õel oled. Avaldad killukese meie omavahelisest kirjavahetusest nii nagu sulle sobib, jättes kõrvale juhatuses toimunud arutelu ja ka selle, et ma ei olnud Kiili välja viskamise vastu, vaid tõstatasin teema, et avame sellega uue ukse öeldes, et vaid kahtlustusest piisab edasisteks sammudeks." Seejärel avaldas Kallas mõtte, mille jättis hilisema päringu peale täpsustamata. "Meil on olnud, ja on mitmetel liikmetel endiselt prokuratuuri poolt esitatud kahtlustusi, mõni liige on isegi mitmes astmes kriminaalkorras süüdimõistetud, edaspidi peame vastama küsimustele, et miks me neid välja ei viska. Meil võiks ju olla mingi ühtne praktika. Kui kogu juhatuse koosolek Tallinna Sadama juhtumi küsimuses oli selle ümber, et meie erakond, meie ministrid, meie valitud nõukogu liikmed ei ole teinud midagi valesti, siis mida ma valesti ütlesin, kui vastasin küsimusele sisekaemuse kohta, et seda antud juhtumi valguses plaanis pole. Jürgen, mis siis oleks olnud õige vastus?"

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi täheldas seepeale, et Kaja Kallas luiskab. "Mingit sellist tooni juhatuses polnud. Kas pidanuksime omaks võtma altkäemaksu - Sinugi poolt sel juhul, kes Sa oled aseesimees ja juhtisid sel ajal majanduskomisjoni? Minagi näiteks nimetasin juhatuses nõukogu vastutust ja ka seda, et palgatõusu oleks võinud ära jätta, kui kahtlustustest teati. Sind pole nähagi, Kaja, aga Sa suudad siiski mingil eesmärgil ja mingi eelhäälestusega teha jälle halvustava avalduse erakonna aadressil, täiesti tühja koha pealt seejuures. Sisekaemus, mis kaitseb paragrahvi ettekäändel kõiki määrinud vangi, on ikka väga vastuoluline idee, tunnista parem."

Mis oleks olnud õige vastus?

Kaja Kallase päringule, mis oleks siis õige vastus ajakirjanikule olnud, vastas Jürgen Ligi järgmist: "Õige vastus olnuks, et ränk lugu, arutasime, pidasime nõukogu taandumist õigeks, Kiili viskasime välja, riigiettevõtete juhtimisreformi arutasime ka (ehkki see oli varem plaanitud). Erakonna patrioot lisanuks, et aga see ei tähenda, et altkäemaksu võtnuks erakond või keegi meist. Seda fakti, et meil pole olnud Sadama eest vastutavat ministrit, poleks olnud vaja mainida, kõlanuks õigustusena ja oleks olnud peaaegu sama ebaviisakas kui see, kuidas vihjad siin isegi meie ministrite (milliste siis?) valestitegemisi konkreetses asjas."

"Miks on vaja seda arutelu Facebookis pidada - kas erakonna juhatuse liikmetel ei ole teineteise telefoninumbreid või aega, et korraks maha istuda ja asjad selgeks rääkida?", "Teil seal toimub midagi väga imelikku," täheldasid kaks arutelus osalenud inimest.

Jürgen Ligi ja Kaja Kallase omavaheline kriitiline dialoog on avalikkuse tähelepanu pälvinud ka varem. Aastal 2014 ütles Jürgen Ligi Kaja Kallase kohta oma kuulsaks saanud mõtte: "Kaunid suured silmad on tavaliselt olnud kinnise suu kohal".

Selline repliik tabas riigikogu liiget ja Siim Kallase tütart Kaja Kallast TV3 eetris olnud saates "Kolmeraudne". Probleemiks Reformierakonna aseesimees Ligile oli see, et Kallas avaldas oma blogis artikli, milles kahtles, kas reformierakondlaste selgitused Reformierakonna võimaliku ebaseadusliku rahastamise kriminaalasja uurimise käigus olid ikka tõele vastavad.