Šandali sõnul rääkis Aksjonov, et kõige varem tullakse tagasi Pihkvasse augustis ja et Moskvasse viiakse Kohver tagasi juba täna või homme.

Samas märkisid korrespondendid, et seda infot kohus veel ei kinnitanud, küll aga seda, et Moskvas viiakse läbi täiendavaid uurimistoiminguid.

Pihkva kohus pikendas eelmisel nädalal toimunud esimesel istungil Kohveri vahi all hoidmise tähtaega kahe kuu võrra, vahendasid ERR-i teleuudised.

Advokaat Jevgeni Aksjonov ütles, et ta püüab protsessi käigus leida pehmendavaid asjaolusid.

Pentus-Rosimannus:

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul tuleb täna Pihkvas algava kohtumenetluse puhul meeles pidada, et see ei ole tegelik ja tõsiseltvõetav kohtuprotsess. „Eston Kohveri röövimise järel on püütud algusest peale luua teadlikult palju segadusttekitavat müra, millega püütakse Venemaa poolt ähmastada tegelikult möödunud aasta 5. septembril juhtunut,“ ütles välisminister.

„Eesti kaitsepolitseinikult võeti jõuga vabadus Eesti Vabariigi territooriumilt FSB poolt ja teda hoitakse jätkuvalt õigusvastaselt kinni Venemaal. Tegu on tõsise rahvusvahelise õiguse rikkumisega ja see on lubamatu.“

Pentus-Rosimannus kinnitas, et Eesti jätkab aktiivselt kõikide diplomaatiliste võimaluste kasutamist, et hoida Eston Kohveri küsimuses survet nii rahvusvahelisel tasandil kui ka kahepoolses suhtluses.

Samuti on oluline, et Eesti konsul saaks jätkata Eston Kohveriga regulaarseid kohtumisi, et teda toetada ning et tal oleks usaldusväärne kanal suhtlemiseks. Viimati kohtus konsul Eston Kohveriga 29. mail, et rääkida tema kinnipidamisega seonduvast ning kinnitada talle, et Eesti ametiasutused teevad jätkuvalt kõik, et ta vabastataks ja koju pääseks.