"Et riigid korraldavad sõjaväelisi õppusi on täiesti tavapärane. Kaitsevägi jälgib, mis meie piirkonnas ja ümber toimub ning on sellest teadlik," sõnas Delfile leitnant Kristel Maasikmets Kaitseväe pressijaoskonnast.

Venemaa Rjazani ja Pihkva oblastites algasid õppused, millest võtab osa üle 2000 dessantväelase, teatas Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistuse ja informatsiooni valitsuse esindaja õhudessantvägede alal, alampolkovnik Jevgeni Meškov.

"Taktikaliste õppuste käigus harjutatakse lahinguvalmiduse praktilisi küsimusi - allüksuste väljumist lennuväljadele, ümberpaigutamist õhu kaudu, dessante õhutranspordilennuväe lennukitest Il-76, dessantlahingumasinatest ja langevarjudessandi viskamist tingliku vastase tagalasse ning veetakistuse forsseerimist. Õppuse eripära on manööverkaitse Pihkva oblasti polügoonidel," ütles Meškov RIA Novosti vahendusel.

Õppuste põhietapp, mille käigus toimub langevarjudessant, leiab aset 16.-17. juulil Pihkva lähedal.

"Kahe päeva jooksul teevad langevarjudessandi õhutranspordilennuväe lennukitest umbes 2000 dessantväelast ja üle 30 ühiku lahingutehnikat," teatas Meškov.