Peaministri sõnast haaras kinni Kristiina Ojulandi uus partei Rahva Ühtsuse Erakond ning saatis kirja vastava sooviavaldusega Kaitseväe juhataja kindralmajor Terrasele.

Kahjuks ei saa ei Rahva Ühtsuse Erakond ega ka samasisulise sooviga kaitseväe poole pöördunud Konservatiivne Rahvaerakond Ämari lennuväljal oma erakondade valimisreklaame filmida.

"Kaitseväe poole reklaamisooviga pöördunud erakondadele vastati eitavalt," teatas Delfile kaitseväe pressiesindaja, täpsustamata, mis alusel väikeerakondade soovile vastu ei tuldud.

Kaitseminister Sven Mikser ütles eile Delfile antud intervjuus, et kui kõik erakonnad asuksid Ämari lennurada kasutama videoülesvõtete tegemiseks, siis segaks see kaitseväe ja NATO liitlaste normaalset ja rutiinset tegevust ning oleks ka turvarisk.

„Ma kindlasti ei nõustuks peaministri üleskutsega, et kõik erakonnad võiksid tõtata oma valimisreklaame filmima väeosade territooriumidele. Ämari lennubaasi puhul on tegemist väga olulise kaitserajatisega, kuhu on Eesti märkimisväärselt aastate jooksul investeerinud ja kuhu me tegelikult oleme investeerinud ka NATO julgeolekuinvesteeringute programmi raha," lisas Mikser.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.